Ga naar inhoud

Solutes Powered by nature

dé warmtepomp expert

Solutes is dé gespecialiseerde aanbieder van geothermische verwarming en/of koeling voor uw woning, appartement of onderneming.
Solutes is expert in alle schakels van de installatie, van boring tot vloerverwarming, gericht op een optimaal werkende én energiezuinige warmtepomp met gegarandeerde rendementen.

Nieuws

woning: bronnen van de warmtepomp

woning: bronnen van de warmtepomp

De bron van uw warmtepomp speelt een belangrijke rol in uw project. Deze bepaalt uw rendement, uw E-peil, uw comfort en uw prijs. Daarom gaan we in dit item even verder in op de praktische mogelijkheden die er zijn voor woningen.

Warmtepomp met radiatoren?

Warmtepomp met radiatoren?

Een warmtepomp kan een aanzienlijke besparing op de energiefactuur opleveren. Belangrijk is dat het afgiftesysteem aangepast is aan de toepassing van de warmtepomp, dat deze de kans krijgt om zijn warmte af te geven op de meest-rendabele temperatuur. Concreet: welk gebouwsysteem is geschikt om te werken met een warmtepomp? Kan een warmtepomp toegepast worden met radiatoren?

Geen aardgas meer in verkavelingen

Geen aardgas meer in verkavelingen

Eandis wil geen gasleidingen meer leggen in nieuwe verkavelingen. Reden: niet meer rendabel door de toename van nieuwe, energiezuinige woningen die zelf energie opwekken. Dit kan door technieken zoals zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen. De warmtepomp is daarbij de enige die volledig kan instaan voor verwarming en sanitair warm water. Zowel PV als de zonneboiler hebben een back-up nodig, die nu vooral via een gasketel opgevangen wordt maar dus in de toekomst elektrisch of via mazout zal verlopen. Wat wordt dan de meest groene keuze... Juist, de warmtepomp, de ketel van de toekomst.

Bekijk alle nieuwsberichten