Ga naar inhoud

Solutes Powered by nature

Nieuws

woning: bronnen van de warmtepomp

woning: bronnen van de warmtepomp

De bron van uw warmtepomp speelt een belangrijke rol in uw project. Deze bepaalt uw rendement, uw E-peil, uw comfort en uw prijs. Daarom gaan we in dit item even verder in op de praktische mogelijkheden die er zijn voor woningen.

Warmtepomp met radiatoren?

Warmtepomp met radiatoren?

Een warmtepomp kan een aanzienlijke besparing op de energiefactuur opleveren. Belangrijk is dat het afgiftesysteem aangepast is aan de toepassing van de warmtepomp, dat deze de kans krijgt om zijn warmte af te geven op de meest-rendabele temperatuur. Concreet: welk gebouwsysteem is geschikt om te werken met een warmtepomp? Kan een warmtepomp toegepast worden met radiatoren?

Geen aardgas meer in verkavelingen

Geen aardgas meer in verkavelingen

Eandis wil geen gasleidingen meer leggen in nieuwe verkavelingen. Reden: niet meer rendabel door de toename van nieuwe, energiezuinige woningen die zelf energie opwekken. Dit kan door technieken zoals zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen. De warmtepomp is daarbij de enige die volledig kan instaan voor verwarming en sanitair warm water. Zowel PV als de zonneboiler hebben een back-up nodig, die nu vooral via een gasketel opgevangen wordt maar dus in de toekomst elektrisch of via mazout zal verlopen. Wat wordt dan de meest groene keuze... Juist, de warmtepomp, de ketel van de toekomst.

De warmtepomp, de ketel van de toekomst

De warmtepomp, de ketel van de toekomst

Nederland zal de gasexport naar België afbouwen tot 2024. Als de gasimport uit Nederland stopt, zullen de gasverbrandende toestellen in 1,5 miljoen huizen moeten gecontroleerd worden. Prijskaartje: 700 miljoen euro.

een warmtepomp: duurzame warmte zonder fijn stof

een warmtepomp: duurzame warmte zonder fijn stof

Warmtepompen dragen fors bij tot een betere luchtkwaliteit omdat er geen direct verbrandingsproces plaatsvindt zoals bij gas, hout en stookolie. Daarom heeft een warmtepomp ook geen schouw nodig. Warmtepompen zorgen voor een belangrijke verlaging van de fijn stofuitstoot, en leiden bovendien ook tot minimum 40% reductie van de CO2 uitstoot t.o.v. fossiele verwarmingsketels.

PROJECT : Corda Campus in Hasselt

PROJECT : Corda Campus in Hasselt

Corda Campus Hasselt bundelt vandaag een hoogwaardig kantorencomplex. De twee bestaande gebouwen zijn goed voor 21.600m² kantoorruimte. In 2014 komt daar met een nieuw hoofdgebouw nog eens 14.000m² bij. Daarnaast biedt Corda Campus in de toekomst een service center en campuspark aan en wordt er gebouwd aan een parkeergebouw op de site.

Ook Solutes werkt mee aan het grootste passief kantoor

Ook Solutes werkt mee aan het grootste passief kantoor

In het voorjaar van 2014 zal Leefmilieu Brussel zijn intrek nemen in hun nieuw kantoorgebouw. Het voldoet aan verschillende standaarden inzake passief bouwen en duurzaamheid. Qua vorm doet het gebouw wat denken aan een broodrooster. Solutes staat in voor het ontwerp van de KWO en integratie van de KWO met de warmtepomp in de rest van de gebouwinstallatie.